19 Şubat 2013 Salı

Papazın Haremi ve Kitle Yönetimi

Naabıyonuz keraneciler?

Başlığı ekşi sözlük yazarları gibi pek bir kasıntı gördükten sonra böyle bir giriş görmek her bünyede aynı etkiyi yaratmaz farkındayım fakat önceki yazılarımı okuyanlar bilir, ben buyum hacı. Anlattıklarımın içeriğine bakın fakat öküzün trene baktığı gibi bakmayın; bakarken de görün receiverdan geçirin ve en önemlisi eyleme dökün panpalar. Küfürmüş bilmem neymiş anlamam koyarım.

Önce çok başka bir kanaldan gireceğim. Bütün silahları kuşandım; çay, sigara ve müzik.

Canım benim. Son günlerde sıkça gördüğümüz kitleleri yönlendirme ve PR çalışmaları hakkında yazan çizen maşallah gırla amk. Peki bunlar nedir biliyor musun? Gel otur şöyle, yazının tamamından bir anlam çıkartabilmek adına önemli bir kısım bu. Okurken "Galatasaray ile ilgisi ne dalyarak?" diyen olursa siktirsin gitsin. İşimiz var şurada.

Zamanında bir belgesel izlemiştim. ABD'de lavuğun teki 1920'li yıllarda ve büyük buhran döneminde yani milletin açlıktan birbirini yemekten çok sikmeye kadar gittiği dönemlerde geliştirdiği bir reklam fikriyle hem çöken bir sektörü canlandırıyordu hemde kendisi paranın mına koyuyordu. Geçen günde Sikko bu konuda fikir mastürbasyonundan çok double penetration yaptığı yazısında aklıma dank etti.

Edwar Bernays.. Biraz önce bahsettiğim devrimi yapan herif. O zamanlar sigara, sadece erkeklerin kullandığı birşey olarak görülüyor. 1920'lerde. Yani futbol oynamak gibi genelleme yapılabilecek şekilde kadınların epey uzak durduğu bir konu. Fakat bu denyo bir akım başlatıyor ki işte ondan sonra kadınlar da pöfür pöfür götürmeye başlıyorlar ki Allah belasını versin kaç karının ağzı küllük dibi koktuğu için erkeklikten soğuduğum oldu hıammına.



Aslında saatlerce yazılabilecek konular fakat hiç uğraşamayacağım. Gelmek istediğim nokta şudur beyler, Almanya Nazi'sinden Stalin'e kadar pek çok liderin bu tip kitle etkileyici yöntemleri kullandığı söylenir. Ve buna inanmayan Kezban beyinliler "komplo teorisi boolum olur mu öyle şey?" safsatasıyla geçiştirirler. Neden? Çünkü o yarrak kafalının ya işine gelmiyordur yada Dünya'yı sadece Cnbc-e'de izlediği dizilerden ibaret sanıyordur. Var aslanım bunlar var, sen uyurken onlar bunlarla gezegenin amına koyuyorlar sen hala..

Gerçi bizim işimiz de gücümüz de futbol. Yani ben bunları biliyorum tabi ama Galatasaray'a dokunmadıkça yardırmıyordum. Geçenlerde ki dünde olabilir bilmiyorum çünkü dün ne yediğimi bile zor hatırlarım amk; bu sabıkalı başpiskoposun hareminden bir papaz efendi "vay efendim PR çalışmasıymış da komplo teorisiymiş de falanmış filanmış." deyu yırtına yırtına yazmış. Ha birde algıda seçicicilik yapacak ya gerizekalı arada da sıkıştırıyor "velev ki doğru, velev ki öyle" diyerek. Yatakta 5 dakikalık performansı başarı kabul eden bu zihniyet olayı küçümseyici davranışlar sergiliyor aklı sıra.

Özetle üstteki fotoğrafta göreceğimiz üzere 11 Eylül olaylarını "bence bunu hükümet kendisi yaptı" diyen adama yaptıkları gibi bir hareket bu ki Papaz haremi bunu yazılarla yapıyor. Bir küçümseme, bir aşağılama efendime söyleyeyim "ne diyor lan bu deli" havaları. Pastanın üzerindeki çilek ise alt banttaki yazı; Profesör 11 Eylül ile ilgili komplo teorileri mi öğretiyor? He anam he sizin peşinizdeki koyunlar sizin kalem ile yaptığınız bu tavrı yer ama bizler yemeyiz. Yalnız profesöre de acıdım amk belirtmezsem çatlarım herif tek başına ulusal kanalından tut devletin uşaklarına kadar mücadele etti. Kesin Galatasaraylı bu dayı:(

Yani diyor ki; "velev ki biz parayla besleniyoruz, bizi bazı şirketler yönlendiriyor; ne var bunda? Yasal olmayan ne var bunlar terörist mi?" Hani okuyucunun beynine çok normalmiş izlenimleri verecek.

Lan geblo, çok yemiş sıçmamış komprador seni ulan günlerdir "Galatasaray'ın yaptığı etik değil borsa şikesi yapıyorlar" diyerek aslında yasal olan bir işlem için ağzını götüne kadar aça aça bağırmadın mı be amın feryadı? Bu ne lan o zaman? Yani sen parayı alıyorsun, verilen emirleri yerine getiriyorsun sonra bu yasalara aykırı değil ki diyorsun! Annen sana isminle hitap edebilir ama bizde sana oçe diyoruz panpa bu mu olay? Değil tabi..

Giriş kısımda bahsettiğim PR ve kitle yönetiminin tırnağı olamaz bu paparalar fakat kitle koyun olduğundan işe yarıyor. Çünkü, sevdikleri gönül verdikleri takımın düşmesi yerine bunu kabullenmek daha kolay onlar için. Bu arkadaşlar da ekmeği buradan götürüyorlar zaten. Bir düşün, her boka komplo teorisi diyen fanboy bir düşün, 3 Temmuz'dan beri yaşananlar Fenerbahçe yerine Galatasaray'ın başına gelse ne olurdu? Ulan herifler kolpa blog sayfalarında çıkan iddialarla Obama'ya mektup yazıyordu neredeyse ki birde Ünal Aysal Kahe isimli işçi çalıştırsaydı vay halimize! Bunlar Galatasaray Lisesi'ni yıkarlardı Ülker cemaat sponsorluğunda gökdelen dikerlerdi amk. Mail grubunda "bunlara saldırmak lazım diyen" ve bunu kabul eden bir zihniyet elinde güç ve para olduktan sonra Mahallenin Muhtarları'ndaki Temel gibi mi davrancak?

Aramızdaki fark ne biliyor musun papaz efendi? Biz bu işler için para almıyoruz. Sırf siz varsınız diye biz varız bak bu noktada yalan yok. Sırf siz; Ali Sami Yen numaralasındaki bilet sırasında veya tribünlerde bulunan güvenlik demirlerine kafamızı çarpa çarpa sevdiğimiz Galatasaray'ı aşağıya çekmek için görevlendirildiğinizden dolayı varız. Varolacağız da. Çok klişe ve düz olacak fakat böyle sikmek daha zevk verdiğinden söylüyorum biz sizler gibi localardan emir almıyoruz, yahu sen amatör ruhla takımını seven adamsın ne işin var locada? Ki yazından kendin diyorsun şu kişiler parayla besleniyor diye. Böyle birşey başka takımlarda var ama yüzbinlerin gördüğü bir fotoğraf söz konusu olduğunda "ahaha ne alaka ya başkan bizi çağırdı çok sevmiş <3" oluyor, arkanızdaki kuş beyinliler de lap lup yiyor! En ilginci de bunu yapan sola yakın görüşlere sahip olan bir herif.

Bizim derdimiz ne Fenerbahçe ne de Aziz. Etrafımdaki Galatasaraylıların yüzde 90'ı Aziz kalsın istiyor yap bir anket bak bakalım. Aziz demek Galatasaray için başarı demek, bizim istediğimiz rahat dursun biraz. Sizin gibi maşalılar ile eşşeğin amına su kaçırmasın papaz anlıyor musun? Galatasaray'a istediğiniz yönden saldırın sikerler kamil sikerler.


Neyse. Çayım bitti. Elbet yazarım.. Buradaki papazın yerine de istediğinizi koyun, ben hayal ürünü koymayı sevmiyorum:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder